Nogomet
0

Bundesliga: Pobjeda Bayera u režiji Kiesslinga

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nogometaši Bayera su nakon subotnjih utakmica 14. kola Bundeslige dijelili sam vrh tabele s bremenskim Werderom, ali nakon svog odrađenog posla u nedjelju ponovo su sami na vrhu.

U Leverkusenu je Bayer još jednom razgalio svoje navijače, te su pobijedili njemačkog predstavnika u Ligi prvaka Stuttgart sa čak 4-0. Sve je proteklo u režiji 25-godišnjeg domaćeg napadača Stefana Kiesslinga.

Postigao je Kiessling tri od četiri pogotka, te je tako još više učvrstio poziciju najboljeg strijelca Bundeslige. Trenutno je na čak 12 pogodaka u sezoni, te ima dvostruko više pogodaka od najbližih pratitelja (Misimovića, Ibiševića, Džeke i ostalih).

Da će nekada reprezentativni golman Njemačke Jens Lehmann još jednom biti na velikim kušnjama pokazala je već 22. minuta kada je Kiessling prvi put pronašao put do mreže. 

Do kraja poluvremena bilo je i 2-0 uz pogodak Derdiyoka, dok je u nastavku Kiessling još dva puta matirao suparničku odbranu i golmana.

Time je Bayer došao do osme pobjede u sezoni (uz šest remija), te su i dalje jedina neporažena ekipa u ligi. Sttutgart je, pak, nastavio nizati razočaravajuće rezultate, te su trenutačno na tabeli jedino ispred očajne berlinske Herthe.

Posljednji nedjeljni ogled igraju u Hannoveru istoimeni domaćin i Bayern.

Bundesliga, 14. kolo:

Bayer - Stuttgart 4-0 (Kiessling 22, 59, 87-11m, Derdiyok 39)

Hannover - Bayern (kasnije)

Redoslijed:

  1. Bayer 30,
  2. Werder 27,
  3. Schalke 25,
  1. Hamburg 24,
  2. Hoffenheim 23...,
  3. Stuttgart 11...