Svi počeli trenirati
189

Bundesliga planira povratak prvog vikenda u maju, utakmice pred praznim tribinama

F. Z.
DFL (Foto: EPA-EFE)
DFL (Foto: EPA-EFE)
Vodstvo njemačke Bundeslige prije sedam dana predložilo je da se nogomet u ovoj državi ne igra do 30. aprila, a klubovi su potvrdili ovu odluku na videosastanku održanom u utorak, što je bio samo formalan čin, javio je Kicker.

Niti jedna druga odluka nije bila moguća zbog stanja u državi, ali postavlja se pitanje šta dalje. Prema podacima uvijek dobro obaviještenog Kickera planirano je da prvenstvo počne prvog vikenda u maju, a da se utakmice igraju pred praznim tribinama.

"Cilj nam je završiti sezonu do 30. juna. Želimo započeti što prije to bude moguće", rekao je dirkektor Bundeslige Christian Seifert, ali nije precizirao tačan datum nastavka takmičenja.

Njemački klubovi u međuvremenu su počeli trenirati i čini se da bi bundesligaši zaista mogli uskoro ponovo na teren. Teoretski sezona bi se mogla igrati i u julu, ali Nijemci se nadaju da će biti završena do 30. juna.

"Nema razloga da pravimo planove u kojima će se utakmice igrati svakoga dana. Mislim da možemo završiti sezonu do 30. juna. Sve ostalo su scenariji u slučaju eskalacije", rekao je Seifert.

Seifert je u razgovoru za New York Times rekao da je za odigravanje jedne utakmice potrebno oko 240 neophodnih ljudi.