Nogomet
0

Bundesliga: Mainz šokirao Bayern pobjedom 3:2

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U 14. kolu Bundeslige nogometaši Mainza iznenadili su minhenski Bayern i slavili s 3:2, te omogućili dvjema Borussijama da ostanu na čelu tabele.

Ekipa Mainza priredila je veliko iznenađenje u 14. kolu Bundeslige. Na svom su terenu pobijedili aktualne prvake s 3:2 u susretu u kojem je Bayern imao posjed lopte, međutim domaćini su bili vrlo konkretni u svojim pohodima prema golu Manuela Neuera.

Ponajbolji igrač u redovima Mainza, Austrijanac Andreas Ivanschitz, već je u otvaranju susreta, u 11. minuti, doveo svoju momčad do prednosti. Mreže su mirovale do drugog poluvremena kada su gledatelji vidjeli još četiri pogotka.

Nakon što je u 52. minuti u igru Bayerna ušao hrvatski reprezentatvac Ivica Olić, Belgijanac Daniel Van Buyten je iskoristio dobar ubačaj Kroosa i glavom poravnao na 1-1. Međutim, već 10-tak minuta kasnije Caligiuri je udarcem izvan kaznenog prostora sjajno pogodio donji lijevi ugao Neuera za novo vodstvo Mainza. Kada je u 74. minuti Bungert povisio na 3:1 činilo se da je susret odlučen. Ipak, samo pet minuta poslije, Van Buyten je ponovno odlično utrčao na još jedno ubacivanje Kroosa i ovaj puta nogom vratio "bavarce" u igru. No, do isteka 5. minute sudijske nadoknade Mainz je izdržao sve nalete Bayerna.

Drugi hrvatski reprezentativac u redovima gostiju, Danijel Pranjić, cijeli je ogled odgledao s klupe za rezerve.

U drugom nedjeljnom susretu 14. kola, Werder je sigurnom igrom slavio protiv Stuttgarta s 2:0. Oba gola postignuta su u nastavku, a strijelci su bili Hunt u 57. i Naldo u 67. minuti.

Bundesliga, 14. kolo:

Werder – Stuttgart 2:0 (Hunt 57, Naldo 67) Mainz – Bayern 3:2 (Ivanschitz 11, Caligiuri 65, Bungert 74 / Van Buyten 56, 79)