Nogomet
6

Bundesliga: Leipzig ponovo došao na vrh savladavši Ibiševićevu Herthu

Piše: E. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
Leipzig se, barem privremeno, u 15. kolu vratio na lidersku poziciju Bundeslige savladaviši Herthu rezultatom 2:0, a na bundesligaškim terenima su se našla trojica naših reprezentativaca.

Leipzig je ponovo došao na tri boda prednostinad Bayernom savladavši ekipu iz glavnog grada Njemačke sa 2:0 golovima Wernera iz 40. i Orbana iz 62. minute susreta.

Vedad Ibišević je odigrao svih 90 minuta u redovima gostujuće ekipe.

Schalke i Freiburg su podijelili bodove na Veltins Areni odigravši 1:1. Gosti su poveli u 64. minuti preko Niederlechnera, a konačan rezultat postavio je Konopljanka deset minuta kasnije. Sead Kolašinac je odigrao svih 90 minuta u redoima ekipe iz Gelsenkirchena.

Mainz je rutinski savladao HSV rezultatom 3:1 uz hat-trick zadnjeg veznog igrača Latza (35., 56., 67.), dok je počasni pogodak za ekipu iz Hamburga postigao Wood u 21. minuti. Emir Spahić je odigrao čitav susret u redovima poražene ekipe.

Augsburg je pogotkom Hintereggera iz 75. minute savladao Gladbach, dok su bodove podijelili Werder i Köln odigravši 1:1 (Gnabry 40. - Rudnevs 28.). U redovima ekipe iz Bremena zbog povrede koljena nije bilo Izeta Hajrovića.