Nogomet
36

Bundesliga: Hamburg savladao Werder, Spahić odigrao cijelu utakmicu

Piše: D. B.
(Foto: EPA)
Hamburg je u 31. kolu njemačke Bundeslige bio domaćin Werderu iz Bremena te je pobijedio rezultatom 2:1.

Hamburg je odlično otvorio utakmicu i poveo već u 5. minuti golom Lasogge nakon asistencije Mullera. Mogao je Werder do izjednačenja u 24. minuti da je Grillitsch uspio savladati golmana Drobnyja.

U 30. minuti se ukazala nova šansa za HSV, Muller je nakon ubačaja pokušao glavom, no, golman Wiedwald je dobro intervenisao i spriječio pogodak.

Ipak, odbrana Werdera je kapitulirala u 32. minuti, kada je Lasogga povisio vodstvo Hamburga na 2:0, a ovog puta mu je asistirao Ostrzolek.

Gosti ponovo prijete u 40. minuti nakon centaršuta Fritza, no, Drobny je ponovo na visini zadatka. Posljednju priliku na utakmici imali su gosti preko Bartelsa, koji nije pogodio. Hamburg je nakon prvog poluvremena vodio s dva gola razlike.

U drugom poluvremenu je Werder mogao smanjiti, igrala se 57. minuta kada je dosuđen penal za goste, Pizarro je šutirao, a golman Drobny odbranio.

Udarac Kačara iz 61. minute nije bio problematičan za golmana Bremena, ali je problema bilo na drugoj strani u 66. minuti. Loptu je glavom u mrežu HSV-a pospremio Ujah i tako smanjio zaostatak Werdera na jedan gol.

Mogao je Ujah do novog gola samo dvije minute kasnije, šutirao je s ivice šesnaesterca, a lopta je ovog puta prošla pored desne stative HSV-ovog gola.

Mreže su do kraja susreta mirovale, ostalo je 2:1 za Hamburg. Bh. reprezentativac Emir Spahić odigrao je cijeli meč za domaće.

HSV je na desetom mjestu sa 37 bodova, dok šesnaestoplasirani Werder ima 31 bod.