Nogomet
4

Bundesliga: Hajrović odigrao dvije minute za Werder, Eintracht savladao Dortmund

Piše: E. B.
Na susretu HSV - Werder postignuto je najviše golova (Foto: EPA)
Na susretu HSV - Werder postignuto je najviše golova (Foto: EPA)
U današnjim susretima 12. kola Bundeslige samo jedan reprezentativac BiH je zaigrao za svoju ekipu, i to Izet Hajrović koji je odigrao posljednje dvije minute u remiju Werdera u Hamburgu.

HSV je u Hamburgu dočekao Werder, a konačni rezultat je glasio 2:2. Domaćin je poveo u 3. minuti preko Gregoritscha, a gosti su izjednačili u 14. kada je pogodio Bartels, koji je zaigrao od prve minute umjesto Hajrovića na poziciji desnog krila.

Gregoritsch je svoj drugi gol na meču postigao u 28. minuti i tako ponovo doveo HSV u vodtsvo, a u 45. minuti Gnabry je poravnao na 2:2.

Emir Spahić nije bio u sastavu HSV-a jer se još uvijek nije oporavio od povrede aduktora, dok je Hajrović ušao u 88. minuti umjesto Bartelsa.

Gladbach i Hoffenheim su podijelili bodove odigravši 1:1. Dahoud je doveo domaćina u vodstvo u 25. minuti, a Amiri je u 53. izjednačio na 1:1. Ermin Bičakčić je bio na klupi gostiju.

Eintracht je u Frankfurtu savladao Dortmund rezultatom 2:1. U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka, a odmah u prvoj minuti nastavka Huszti je doveo domaću ekipu u vodstvo. Aubameyang je u 78. minuti izjednačio rezultat, a već u narednom napadu Seferović pogađa za pobjedu Eintrachta od 2:1.

U preostala dva susreta nije bilo pobjednika. Ingolstadt i Wolfsburg su odigrali 1:1 (Jung 31. - Caliguri 78.), a Köln i Augsburg su svoj duel završili bez pogodaka.