Nogomet
0

Bundesliga: Domaće pobjede Bayera i HSV-a

Totalsport
Rafael van der Vaart (Foto: Arhiv/AFP)
Rafael van der Vaart (Foto: Arhiv/AFP)
Nogometaši Bayer Leverkusena vratili su se, barem privremeno, na drugo mjesto njemačke Bundeslige nakon što su u 22. kolu, na svojoj BayAreni, svladali Augsburg s 2-1.

Novu je veliku utakmicu za “apotekare” odigrao Stefan Kießling koji je prvo u 26. minuti iskoristio dodavanje Gonzala Castra i glavom postigao 1-0, da bi u 75. minuti asistirao Larsu Benderu za udvostručenje vodstva. Sjajni 29-godišnji napadač sada na kontu ima 15 pogodaka i osam asistencija i s Marijem Mandžukićem dijeli prvo mjesto na tabeli strijelaca. Spomenimo još da su gosti ublažili poraz u 89. minuti pogotkom Sasche Möldersa.

Važnu je pobjedu u borbi za Europu ostvario i HSV koji je pred svojim navijačima nadigrao Borussiju Mönchengladbach s 1-0. Jedini je strijelac u 24. minuti bio je holandski reprezentativac Rafael van der Vaart koji je pogodio sjajnim udarcem ljevicom s 28 metara.

Isti broj bodova kao i HSV (34) ima i Freiburg koji je ove subote slavio na gostovanju kod Werdera s 3-2. Domaćima nisu bila dovoljna dva pogotka posuđenog Bayernovog napadača Nilsa Petersena (ukupno 11 ove sezone), gosti su slavili zahvaljujući Maxu Kruseu, Danielu Caligiuriju (penal) i Christianu Günteru koji je u 70. minuti zabio odlučujući gol. Mateo Pavlović je cijelu utakmicu pratio s Werderove klupe za rezerve, dok je Ivan Santini zaigrao za Freiburg od 88. minute.

Mainz je dvaput vodio protiv Schalkea pogocima Andreasa Ivanschitza i Zdeneka Pospecha, ali je dvoboj završio neodlučenim ishodom (2-2). Dvostruki je strijelac za goste iz Gelsenkirchena bio Michel Bastos koji je ove zime došao na posudbu iz Lyona.

U dvoboju ekipa koje se nalaze pri dnu tabele Fortuna je u Düsseldorfu pobijedila Greuther Fürth s 1-0.

Bundesiga, 22. kolo:

Bayer Leverkusen - Augsburg 2-1 (Kießling 26, Bender 75 / Mölders 89) Werder - Freiburg 2-3 (Petersen 39, 64 / Kruse 36, Caligiuri 55 - 11m, Günter 70) Mainz - Schalke 2-2 (Ivanschitz 27, Pospech 63 / Bastos 41) HSV - Borussia (M) 1-0 (Van der Vaart 24) Fortuna Düsseldorf - Greuther Fürth 1-0 (Bellinghausen 18) Borussia Dortmund - Eintracht (kasnije)