Nogomet
1

Bundesliga: Braunschweigu regionalni derbi, Hertha i Hoffenheim miroljubivo

Totalsport
Hertha - Hoffenheim (Foto: AFP)
Hertha - Hoffenheim (Foto: AFP)
Nogometaši Eintracht Braunschweiga iznenađujuće su uvjerljivo dobili regionalni derbi pokrajine Donje Saske protiv Hannovera s 3-0 u sklopu 29. bundesligaškog kola.

Bila im je to tek šesta ovosezonska pobjeda kojom su si povećali šanse za opstanak i od 15-plasiranog Stuttgarta i sigurne zone dijele ih tek dva boda.

Dominik Kumbela i Haavard Nielsen donijeli su 2-0 vodstvo Braunschweigu već nakon 21 minute igre, dok je konačan rezultat u samoj završnici postavio Jan Hochscheidt. Dogodilo se to u trenucima dok su domaćini igrali s igračem više budući da je Hannoveru u 62. minuti isključen Andre Hoffmann. Bh. reprezentativac Ermin Bičakčić je odigrao cijelu utakmicu za Braunschweig.

Na Olimpijskom stadionu u Berlinu oba su gola postignuta u prvom poluvremenu. Osmim ovosezonskim golom Samija Allaguija Hertha je povela već u 11. minuti, dok je vodstvo domaćina poništio Eugen Polanski svojim trećim pogotkom. Ono što je interesantno je da je sve svoje golove Polanski dao u posljednjih pet kola. Bh. reprezentativac Sejad Salihović je igrao za Hoffenheim do 89. minute kada je zamijenjen.

Hoffenheim i Hertha drže zlatnu sredinu bundesligaške tabele, deveto i deseto mjesto.

Bundesliga, 29. kolo:

Eintracht Braunschweig - Hannover 3-0 (Kumbela 14, Nielsen 21, Hochscheidt 89) Hertha - Hoffenheim 1-1 (Allagui 11 / Polanski 30)

Tabela: 1. Bayern 78, 2. Borussia Dortmund 58, 3. Schalke 55, 4. Borussia Mönchengladbach 48, 5. Bayer Leverkusen 48...