Borussia Mönchengladbach bolja
0

VIDEO / Bundesliga: Bayern startao porazom na Allianz Areni

Totalsport
Kompletirano je 1. kolo njemačkog nogometnog prvenstva. Senzaciju kola napravila je Borussia Mönchengladbach koja je na Allianz Areni savladala minhenski Bayern s 1-0 nakon pogreške golmana Manuela Neuera.

Obje nedjeljne odigrane utakmice obilježile su velike pogreške golmana, uz spomenutu Neuera još je gore "zabrljao" Bayerov Fabian Giefer u 2-0 gostujućem porazu "apotekara" na gostovanju kod Mainza, no krenimo redom.

Bayern je na Allianz Arenu istrčao kao veliki favorit protiv Borussije koja se prošle sezone jedva spasila od ispadanja, no Bavarci su djelovali jalovo u napadu, a nesigurno u obrani, što su gosti iskoristili za veliko iznenađenje.

Jedini gol na susretu pao je u 62. minuti kada je Igor de Camargo iskoristio pogrešku Bayernovih novih pojačanja, braniča Jeromea Boatenga i golmana Manuela Neuera. De Camargo je u neodlučnosti spomenutog dvojca na visoku loptu natrčao glavom ispred Neuera i glavom ju poslao u mrežu s ruba kaznenog prostora. Pokazalo se na kraju da je to bio jedini gol na susretu za koji nisu konkurirali hrvatski reprezentativci Ivica Olić i Danijel Pranjić.

Valja reći da je ovo bio tek drugi Bayernov poraz na otvaranju bundesligaške sezone u povijesti, a zanimljivo, i prvi su doživjeli od sastava iz Mönchengladbacha 2001. godine, također s 1-0, ali tada na gostovanju. Borussiji je ovo bila tek druga pobjeda na 44. gostovanju kod Bayerna u Bundesligi.

U utakmicu Mainza i Bayer Leverkusena na Coface-Areni obilježile su pogreške igrača "apotekara". Posebno je upečatljiva bila ona Gieferova koji je u 32. minuti susreta neobješnjivo desnicom promašio povratnu loptu svog braniča Stefana Reinartza i omogućio Samiju Allaguiju da iskosa s desne strane zatrese mrežu za 1-0. Kod konačnih 2-0 krivac je bio Ömer Toprak koji je u 86. minuti ugurao loptu u vlastitu mrežu.

Bundesliga, 1. kolo:

Mainz – Bayer Leverkusen 2-0 (Allagui 32, Toprak 86-ag)

Bayern München – Borussia Mönchengladbach 0-1 (De Camargo 62)