Promjene u Bordo klubu
0

Buljubašić najavila mogući povratak Tana u FK Sarajevo: Odluka sljedeće sedmice

N. K.
Sabrina Buljubašić (Foto: I. Š./Klix.ba)
Sabrina Buljubašić (Foto: I. Š./Klix.ba)
Fudbalski klub Sarajevo večeras je organizovao gala večeru na kojem su predstavljeni novi dresovi, a nakon svečanog dijela promocije medijima se obratila i direktorica Sabrina Buljubašić.
Odlaskom Nguyen Hoai Nam iz FK Sarajevo ostalo je upražnjeno mjesto na čelu kluba pa se Buljubašić obratila bivšem vlasniku Vincentu Tanu.

"U kontaktu sam s Tanom već neko vrijeme nakon situacije s Namom. Tan je tu bio godinama i kada je bilo najteže. Zamolila sam ga da nam pomogne u ovoj situaciji. Pokazao je neki interes jer ima emocije prema Sarajevu. Rekao je da će sljedeće sedmice otkriti hoće li preuzeti klub. Želio je da izrazimo njegovu želju da se vrati u klub, ali će potvrdu dati naredne sedmice", rekla je Buljubašić okupljenim medijima.

Podsjetimo, zbog loše finansijske situacije koja se pogoršavala iz dana u dan, Nam je prestao sa svim ulaganjima i finansijskom podrškom Bordo klubu.

Imajući ovo u vidu, klub je morao pronaći drugi način finansiranja, te pokušati obezbijediti nesmetano daljnje funkcionisanje.

"Upravni Odbor i klupska Administracija krenuli su u potragu za novim izvorima prihoda koji bi pokrili nakupljena dugovanja, a uz pomoć finansijske podrške stranih investitora prikupljen je određeni novac koji je omogućio nastavak takmičenja i egzistenciju kluba", rekli su iz FK Sarajevo.

Sarajevo će se u sljedećem periodu posvetiti podmlađivanju ekipe, te pružanju više prilike igračima koji dolaze iz Akademije, a fokus kluba će biti put ka samoodrživosti.