Direktorica Bordo kluba
261

Buljubašić: Koševo je naša kuća, ovo je sve FK Sarajevo

K. H.
Foto: Screenshot/Facebook
Foto: Screenshot/Facebook
Direktorica FK Sarajevo Sabrina Buljubašić u izjavi za zvaničnu stranicu istakla je da Bordo klub treba dobiti Olimpijski stadion "Asim Ferhatović Hase" pod koncesiju te da je stadion Koševo dom aktuelnog prvaka BiH.

Ona je istakla da Sarajevo kao klub najbolje zna kako unaprijediti stadion te mu osigurati kategoriju 4, s kojom bi evropske utakmice mogli igrati na najvećem bh. stadionu te bi se samim tim stvorili uslovi i za igranje reprezentacije.

"Ovo je naša kuća, ovo je sve FK Sarajevo. Smatram da bi mi kao klub najbolje znali unaprijediti stadion i dovesti ga do kategorije 4 koja bi nam omogućila da igramo evropske utakmice i da ovdje igra reprezentacija BiH. Mislim da je vrijeme da FK Sarajevo dobije svoj stadion. Gospodinu Namu su prezentirane sve opcije, od toga da gradimo novi stadion do toga da preuzmemo Koševo", istakla je Buljubašić i nastavila:

Kada smo ujedinjeni, možemo ostvariti sve.Jedan je cilj, jedan je put i samo je jedan dom! #KosevoSarajevu

Posted by FK Sarajevo on Sunday, July 26, 2020
"Nakon što smo sve analizirali, smatram da je koncesija Koševa trenutno najbolja opcija i mislim da ovaj stadion treba pripasti FK Sarajevo. Mi smo najveći klub u BiH i kada smo svi zajedno ujedinjeni, to definitivno možemo ostvariti. Jedan je cilj, jedan put i jedan dom", istakla je direktorica aktuelnog prvaka BiH.