|

Bugarski premijer traži od predsjednika Nogometnog saveza Bugarske podnošenje ostavke

Bugarski premijer traži od predsjednika Nogometnog saveza Bugarske podnošenje ostavke
2
E. B.
15.10.2019. u 15:21
4
komentara
2

dijeljenja
Bugarski premijer traži od predsjednika Nogometnog saveza Bugarske podnošenje ostavke Borislav Mihajlov i Michel Platini (Foto: AFP)
Premijer Bugarske Bojko Borisov zatražio je od Borislava Mihajlova podnošenje ostavke nakon što su nogometaši Engleske sinoć u Sofiji doživjeli rasističke uvrede sa tribina.
Engleska je slavila rezultatom 6:0, a sa tribina stadiona "Vasil Levski" se moglo čuti majmunsko glasanje, a dio navijača je koristio i nacističke pozdrave tokom susreta.

"Bugarska je jedna od najtolerantnijih država na svijetu i strogo osuđujem ponašanje publike. Nedopustivo je da Bugare smatraju rasistima i ksenofobima i zbog toga tražim od Mihajlova da odmah podnese ostavku", poručio je Borisov.

Ukoliko Mihajlov ne odluči odstupiti sa mjesta predsjednika NS Bugarske, Borisov je poručio kako će država prestati finansirati rad saveza.

Sada je na potezu UEFA koja se strogo protivi miješanju politike u sport, a zanimljivo je da je Mihajlov član Izvršnog komiteta krovne kuće evropskog nogometa.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...