Vrijeđali srpske navijače
0

Bugarski navijači pjevali "Ubij Srbina", "Srbe na vrbe" i druge uvrede

SRNA
Pokliči "Ubij Srbina", "Srbe na vrbe" i druge uvrede mogli su se čuti na stadionu "Vasil Levski" u Sofiji, na prijateljskom meču Srbije i Bugarske.

Iako su se, poslije nereda u Đenovi, svi plašili eventualnog dolaska srpskih navijača na prijateljski meč sa Bugarskom u Sofiji, ovaj put sramno ponašanje pokazala je domaća publika, prenosi RTS.

Stadion "Vasil Levski" u Sofiji, na meču Bugarske i Srbije, bio je skoro prazan, ali oko 1 500 domaćih gledalaca potrudilo se da se "orlovi" ne osjećaju prijatno na gostovanju kod istočnih susjeda.

Sve je počelo intoniranjem srpske himne, koja je žestoko izviždana, a dio domaće publike uzvikivao je uvrede kakve su se često čule na duelima srpskih i hrvatskih klubova.

Sa tribina stadiona više puta se zaorilo "Ubij Srbina", "Srbe na vrbe", "Bugarska do Hrvatske" i slično. Na tribinama je osvanuo i transparent na kojem je pisalo "Devedesetprvu godinu niko nikad nije zaboravio". 

Na drugoj strani, mala grupa srpskih navijača ponovo je prozivala predsjednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića, tražeći njegovu ostavku.