Kvalifikacije za SP
0

Bugari na krilima Deleva srušili Holanđane, Francuzi i Portugalci sigurni

Piše: N. K.
Foto: EPA
Foto: EPA
Fudbaleri Francuske pobijedili su u gostima u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine selekciju Luksemburga s rezultatom 3:1.

Skoro sve bitno na ovoj utakmici dogodilo se u prvom poluvremenu. Francuze je u vodstvo u 28. minuti doveo u Giroud na asistenciju Sidibea.

Samo šest minuta kasnije Joachim je s penala poravnao rezultat, a istom mjerom uzvratio je Griezmann za novo vodstvo Francuza.

Gosti su dominirali i u drugom poluvremenu, što su krunisali drugim golom Girouda, ovaj put na asistenciju Mendyja, te tako postavili konačni rezultat utakmice.

Portugal je upisao sigurnu pobjedu protiv Mađarske rezultatom 3:0.

Evropski prvak poveo je u 32. minuti kada je Silva postigao gol na asistenciju Guerreira. Potom je Ronaldo samo četiri minute kasnije udvostručio prednost Portugalaca.

Domaći su i u nastavku imali inicijativu, koju je krunisao svojim drugim večerašnjim golom zvanično najbolji svjetski fudbaler Ronaldo u 65. minuti. Do kraja meča rezultat se nije mijenjao.

Veliko iznenađenje priredila je Bugarska koja je uvjerljivo savladala Holandiju.

Već u petoj minuti Delev je na asistenciju Slavceka domaće doveo u vodstvo, a isti igrač u dvadesetoj minuti udvostručio je prednost Bugara.

U drugom poluvremenu Holanđani su krenuli maksimalno ofanzivno, a podatak da Bugari nisu više uputili niti jedan šut ka golu gostiju, koji su imali čak 75 posto posjeda lopte u svojim nogama, najbolje oslikava stanje na terenu.

Ipak, promjena nije bilo pa su Bugari zabilježili veliku pobjedu.