Demant glasina
0

Buffonu je Juventus zadnja stanica, stiže Barzagli

Totalsport
Gianluigi Buffon (Foto: AP)
Gianluigi Buffon (Foto: AP)
Gianluigi Buffon, 32-godišnji golman Juventusa i talijanske nogometne reprezentacije, demantirao je glasine da napušta Juventus.

"Želja mi je da se od nogometa oprostim u Juventusovu dresu", rekao je golman kojeg su talijanski mediji posljednjih dana selili u AC Milan i Manchester United.

Nakon šestomjesečne pauze veliki golman na teren se vratio prije deset dana u kup-dvoboju protiv Catanije, nakon čega je Juventusov gol branio i prije sedam dana u prvenstvenom susretu protiv Barija.

Izvan terena bio je od prve utakmice talijanske reprezentacije na Svjetskom prvenstvenu prošle godine. Tokom prvog poluvremena dvoboja s Paragvajem zaradio je napuknuće kralješka, te se morao podvrgnuti operaciji. Mijenjao ga je Marco Storari.

Iz Torina također dolazi vijest da bi se ekipi Luigija Delnerija u ponedjeljak trebao priključiti stoper Wolfsburga Andrea Barzagli. Potpisivanje ugovora najavio je Talijanov menadžer Claudio Orlandini.

Barzagli s Bundesligašem ima ugovor do ljeta ove godine, te je Orlandini siguran da će za pola miliona eura dobiti raskid.

U njemački klub Barzagli, svjetski prvak iz Njemačke 2006. godine, stigao je u ljeto 2008. godine iz Palerma.