Otišao u Parmu
0

Buffonov menadžer: Zvala nas je i Crvena zvezda, ali srce je na kraju odlučilo

K. H.
Gianluigija Buffona (Foto: EPA-EFE)
Gianluigija Buffona (Foto: EPA-EFE)
Menadžer golmana Gianluigija Buffona, Silvano Martina, otkrio je da je bivši čuvar mreže Juventusa mogao završiti u Crvenoj zvezdi, ali da su emocije prema Parmi na kraju presudile u izboru novog kluba.

Martina je u intervju za medije iz Italije istakao da je prije dvije sedmice došlo do kontakta između njega i Crvene zvezde, ali i još nekih klubova iz Brazila, no da je Buffonova ljubav prema Parmi na kraju bila presudna.

Navodi da za odlazak u Brazil nije bilo mnogo šanse zbog porodičnih razloga, dok se transfer u Crvenu zvezdu na kraju mogao i desiti. Na kraju su odlučile emocije koje je Buffon osjetio dok je prolazio kroz Parmu.

"Imali smo mnogo ponuda i prijedloga, govorim o šest-sedam klubova. Među njima su tri kluba iz Brazila, bile su to dobre ponude, ali nisu se mogle uzeti u obzir zbog porodičnih razloga. Prije nego što smo potpisali za Parmu pozvala nas je Crvena zvezda. Vraćajući se iz Rima, otišao sam do njega i tada mi je rekao da je prolazeći kroz Parmu osjetio jake emocije te da je tada shvatio da je to klub koji želi. Bilo je to jako romantično", rekao je Silvano Martina.

Buffon je zvanično drugi put u svojoj karijeri napustio Juventus nakon što je to učinio 2018. godine kada je otišao u PSG. Godinu dana kasnije je ponovo prešao u redove Stare dame, a sada je rekao konačno "zbogom" te se vratio u Parmu odakle je i krenuo u nogometni svijet.

Parma je potvrdila dolazak iskusnog golmana objavljivanjem videa na društvenim mrežama te je legendarnog Gigija predstavila kao Supermana.