Nogomet
0

Buffon: Nije nas bilo na terenu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Golman talijanske reprezentacije Gianluigi Buffon odbija prihvatiti tezu da bi se selektor Marcello Lippi trebao više oslanjati na mlade snage.

O porazu "azzurra" od Brazila 3-0 i oproštaju od Kupa konfederacija već u grupi, Buffon kaže:

  • Bilo je jasno da nas nije bilo na terenu, pošto nismo uspjeli parirati Brazilcima. Kada dajemo srce i dušu na utakmicama, onda smo velika ekipa, ali kada to izostane, itekako smo ranjivi, što je dokazao susret s Brazilom. Bilo je teško, Fabio Cannavaro mjesec dana nije trenirao, Gennara Gattusa na terenima nije bilo sedam mjeseci - započeo je Buffon i nastavio:

  • Možemo se samo nadati da će naši mlađi igrači jako napredovati sljedećih mjeseci i pružiti nam ruku pomoći. Međutim, morate znati da igranje za reprezentaciju Italije nije isto kao i igranje u prvenstvu. Morate imati i iskustvo i karakter za nastup u reprezentaciji - rekao je Buffon, a onda i konkretnije progovorio o temi.

  • Moramo biti iskreni prema selektoru Lippiju, ne vidim baš puno mladih igrača koji su mogli donijeti ključnu razliku u našoj ekipi. Davide Santon? Imao je problema s mišićima na treninzima. Mario Balotelli? Još nije spreman za ovaj nivo, a ionako je u kadru U-21 reprezentacije.