Jean Claude Blanc
0

"Buffon nije na prodaju"

FENA
Golman Juventusa i italijanske nogometne reprezentacije Gianluigi Buffon neće preći u Manchester City koji je za igrača ponudio 75 miliona eura.

"Buffon nije na prodaju, on nema cijenu i nije bilo pregovora. Ponuda Manchester Cityja za Buffona ne postoji i nema istine u tim glasinama", rekao je Jean Claude Blanc, izvršni direktor Juventusa. Prvi golman Cityja Joe Hart se povrijedio proteklog vikenda i novi vlasnici kluba planiraju da potroše velike sume novca u januarskom transfer roku.

Buffon, koji je zamalo napustio torinski klub i prešao u Milan prije dvije godine, rekao je prošle nedjelje da bi napustio Juventus samo ako bi "stara dama" dobila astronomsku ponudu za njega od nekog stranog kluba i da bi tim novcem 'bjankoneri' mogli da se pojačaju.

Juventus, koji je objavio finansijski plan za novi stadion koji bi primao 40.000 posjetilaca, gostuje vodećoj ekipi Serije A Interu u subotu u jednom od najvećih mečeva sezone.

"Poručujem navijačima da će Buffon biti kod nas još puno godina i da će igrati na našem novom stadionu 2011-12", dodao je Blanc.

"Iznenađuje me što ovakve vijesti uvijek dolaze pred velike mečeve, ali u svijetu nogometa sve je moguće", završio je Blanc.