Neočekivanih 2:1 za goste
1

Buffon: Ja sam kriv za poraz od Sampdorije!

Totalsport
Gianluigi Buffon (Foto: Arhiv/AFP)
Gianluigi Buffon (Foto: Arhiv/AFP)
Legendarni golman Juventusa i talijanske reprezentacije Gianluigi Buffon (34) priznao je krivnju za prvi pogodak protiv Sampdorije, a samim time i za poraz Juventusa u sklopu 19. kola prve talijanske nogometne lige.

Juventus je upisao treći poraz u sezoni, drugi put na domaćem terenu. Nakon Intera pobijedila ga je Sampdoria s 2:1 i to posve neočekivano. Imao je Juventus 1:0 i igrača više, ali su gosti postigli dva pogotka preko Argentinca Maura Icardija. Sampdoria se uz to uspjela odbraniti od ko zna koliko prilika domaćih igrača.

"Još sam se uvijek micao kada je Icardi uputio udarac čime sam bio posve izvan ravnoteže. Inače ne govorim o takvim greškama, ali ovoga puta sam jako pogriješio, a samim tim upropastio, činilo se, sigurna tri boda", rekao je Buffon koji nije mogao ništa kod vodećeg pogotka Sampdorije.

"Drugi je gol bio nešto sasvim drugo. Iznenadio bih se da sam uspio to odbraniti", kaže talijanski golman.

"U svlačionici smo se na poluvremenu dogovorili da ćemo riješiti pitanje pobjednika rano u nastavku kako ne bi rizikovali neko iznenađenje na kraju susreta. No, dogodilo se nešto posve neočekivano i za to smo svi mi krivi, a pogotovo ja", zaključio je Buffon.

Lazio sad na prvenstvenoj tabeli zaostaje "samo" pet bodova za "starom damom", dok je Napoli pobjedom nad Romom smanjio svoj bodovni zaostatak na također jednocifrenu brojku - sedam.