Dobija konkurenciju
16

Buffon: Bonuccija očekujem na treningu, Szczesny je pravi izbor za Juventus

Klix.ba
Gianluigi Buffon (Foto: EPA)
Gianluigi Buffon (Foto: EPA)
Legendarni talijanski golman Juventusa Gianluigi Buffon je izjavio kako smatra da njegov timski kolega Leonardo Bonucci neće otići iz kluba, a potvrdio je i dolazak svog zamjenika u redove Stare dame, poljskog golmana Wojciecha Szczesnog.

"Očekujem ga u trening kampu na početku priprema za sljedeću sezonu. Prošla je bila sjajna za nas, uprkos tome što smo poraženi u finalu Lige prvaka. Ne smatram da Bonucci ima neke druge planove osim onih s Juventusom", izjavio je Buffon.

Potom je potvrdio dolazak 27-godišnjeg golmana Wojciecha Szczesnyja u Juventus, poljskog čuvara mreže koji je kao član Arsenala proveo posljednje dvije sezone u Romi.

"Szczesny je napravio najbolji mogući izbor. Smatram i da je Juve napravio najbolji izbor koji je mogao, jer je Wojciech Szczesny prema mom mišljenju imao odličnu sezonu. Bio je vjerovatno najbolji golman kada je riječ o konstantnosti i odbranama. Mislim da je ovo 'pametan brak' između najjačeg kluba i jednog od najboljih golmana iz prošle sezone", izjavio je Buffon.

Popularnom Gigiju ne smeta konkurencija.

"Lako ćemo se naviknuti jedan na drugog. Jedan će biti u ekipi i igrat će, drugi neće, jednostavno je. Smatram da je Wojciech napravio najbolji potez za svoju sadašnjost i budućnost, siguran sam da se neće pokajati. Kada dođete u Juventus, posebno ako niste bili u velikom klubu koji nije navikao osvajati trofeje, onda uočite razliku", završio je Buffon.