Nogomet
0

Budžet Čelika za 2009. godinu 1,8 miliona KM

FENA
Foto: ENI news
Foto: ENI news
Skupština Nogometnog kluba Čelik sinoć je na svojoj 15. sjednici usvojila finansijski izvještaj za 2008. godinu, usvojila budžeta za ovu godinu, te imenovala nova četiri člana Upravnog odbora.

Direktor NK Čelik Zaim Mujezinović u svom izvještaju rekao je, da je klub u prošloj godini ostvario prihode od 1,5 miliona KM i da su u toku završni pregovori oko potpisivanja Protokola sa Poreznom upravom FBiH o izmirenju obaveza na duži period. Skupština je usvojila prijedlog budžeta za 2009. godinu koji iznosi 1,8 miliona KM.

"Ove godine planiramo izvršiti rekonstrukciju krova zapadne tribine i komplentnu sanaciju travnjaka stadiona Bilino polje“, rekao je Mujezinović.

Šef stručnog štaba Čelika Marin Bloudek, u svome obraćanju Skupštini, jesenji plasman kluba na 10. mjesto Premijer lige BiH nazvao je neprimjerenim renomeu i tradiciji Čelika.

Upravni odbor kojim predsjedava Muhamed Husremović, ubuduće će brojati 12 članova, a njegovi novi članovi od sinoć su Senad Sarajlić, generalno direktor RMU "Zenica“, Josip Pojavnik, pomoćnik direktora Kazneno popravnog zavoda Zenica, Edin Beganović, vlasnik preduzeća "Agroekonomik“ i Amir Džidić, novinar BHT-a.