Nogomet
0

Budućnost i Željezničar podijelili bodove odigravši 1:1

NINA
U zaostalom susretu 13. kola Budućnost i Željezničar podijelili su bodove odigravši danas u Banovićima neodlučenih 1:1.

Prema prikazanoj igri, ovaj rezultat je i najrealniji, ali zanimljivo je da podjela bodova ne odgovara nikome. Budućnost je usprkos jednom osvojenom bodu ostala na posljednjem mjestu premijerligaške tabele, dok je Željezničar propustio priliku da prestigne Zrinjski na vrhu.

Susret se igrao u vrlo teškim uslovima jer blatnjav i sklizak travnjak nije dopuštao igračima obaju klubova da prikažu željenu igru. Na prvu priliku gledatelji su čekali 25. minuta kada je Admir Raščić na asistenciju Muharemovića pogodio gredu dok u 42. minuti za domaće nogometaše nije bilo spasa.

Kajtaz i Kudra dobro su kombinirali, a ovaj potonji je lijepim udarcem pogodio nebranjeni dio mreže. U drugom poluvremenu Budućnost je morala krenuti puno otvorenije, ali osim jalove inicijative ništa se ozbiljnije nije događalo pred golom Željezničara. Ipak, u 83. minuti bljesnuo je najopasniji domaći igrač Edin Mehmedović koji je udarcem glavom prevario Markotića koji je mogao i bolje reagirati.

Priliku da jesen završi na prvom mjestu Željezničar će tražiti u posljednjem kolu kada će gostovati u Žepču, dok će Budućnost u posljednjih devedeset minuta imati veliku priliku za bijeg s dna jer će na svom travnjaku ugostiti Rudar.

BANOVIĆI - Gradski stadion. Gledatelja: 2.500. Glavni sudac: Husnija Pjanić (Cazin) - 6.

Strijelci: 0:1 - Kudra (42), 1:1 - Mehmedović (83).

BUDUĆNOST: Mujkić 6,5, Suljić 6, Čović 6,5, Čergić 6,5, Husanović 6, A. Dedić 5, Bojić 5,5, Mehmedović 7, Kavazović 6 (od 63. Omerbegović 6,5), Sliško 5,5 (od 70. Čamrković-), Kurtić 7. Trener Smajil Karić.

ŽELJEZNIČAR: Markotić 5, Gredić 6, Kurt 6, Mulalić 6,5, Alihodžić 6,5, Vršajević 7 (od 75. Hadžić -), Karić 6,5, Kudra 6,5, Kajtaz 6,5 (od 90. Mulaosmanović-), Muharemović 5,5, Raščić 6,5 (od 86. Džeko-). Trener: Ismet Štilić.

Žuti kartoni: Čergić, Bojić i Kurtić (Budućnost), Markotić, Kurt i Muharemović (Željezničar).

Igrač utakmice: Edin Mehmedović (Budućnost) - 7.