Nakon povrede
177

Brže od očekivanog: Miralem Pjanić počeo s laganim treninzima

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Veznjak reprezentacije Bosne i Hercegovine i ekipe Juventusa Miralem Pjanić počeo je s laganim treninzima nakon povrede koju je doživio na zagrijavanju pred meč u okviru Lige prvaka protiv Olympiakosa.

Prve prognoze nakon povrede govorile su da će Pjanić biti van terena oko tri sedmice, međutim na teren bi se mogao vratiti nekoliko dana prije očekivanog, što bi moglo značiti da će možda biti u konkurenciji za meč protiv Lazija koji Juventus igra sljedeće sedmice.

Mediji u Italiji tvrde da je Pjanić već počeo s laganim trčanjem te da njegov oporavak teče puno bolje od očekivanog, a trener Stare dame Massimiliano Allegri nada se da će bh. veznjak već u meču protiv Lazija biti bar na klupi.

Zbog povrede koju je doživio, Miralem Pjanić nije se odazvao selektoru reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmedu Baždareviću pred najvažniji meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a Zmajeve u subotu s početkom u 18 sati očekuje meč protiv Belgije.

Njegovo odsustvo sigurno će biti veliki hendikep s obzirom koju težinu meč protiv Belgije nosi, a u dosadašnjem dijelu sezone Pjanić je odigrao ukupno osam mečeva u kojima je postigao jedan pogodak i upisao pet asistencija.