Nahvalio je Zmajeve
172

Bruno Fernandes za Klix.ba: BiH je odličan i težak protivnik, mogu biti drugi u grupi

D. P.
Fernandes s mnogo hvale o Zmajevima (Foto: Klix.ba)
Fernandes s mnogo hvale o Zmajevima (Foto: Klix.ba)
Sjajni ofanzivni veznjak reprezentacije Portugala i Manchester Uniteda Bruno Fernandes bio je sagovornik reportera portala Klix.ba nakon pobjede nad Zmajevima u kvalifikacionoj utakmici odigranoj u Lisabonu.

Fernandes je bio apsolutni junak pobjede Portugala večeras. Nakon sjajne asistencije za vodeći gol Bernarda Silve, Bruno je postigao i dva gola za konačnih 3:0.

Nakon meča, razgovarao je s novinarom portala Klix.ba, koji je pratio meč u Lisabonu. Bruno je izuzetno nahvalio reprezentaciju BiH te poručio da je protiv Zmajeva vrlo teško igrati.

"Bosna i Hercegovina ima odličan nacionalni tim sa sjajnim igračima protiv kojih je teško igrati. Individualno, BiH ima mnogo kvaliteta. Kao tim, ne daju nam mnogo prostora za igru i bili su dobri na lopti. Zbog toga, teško smo pronalazili i dobijali prostor, kao što smo željeli. Ipak, na kraju smo sami došli do tog željenog prostora te do golova pa smo sretni zbog rezultata", rekao je Fernandes reporteru Klix.ba.

Ofanzivac Manchester Uniteda ne želi prognozirati ishod grupe, ali se nada da će Portugal biti na prvom mjestu. Pitanje reportera Klix.ba o poretku ga je i nasmijalo.

"Ne znam ko će biti drugi, ali se ja nadam da ćemo mi biti prvi i izboriti Evropsko prvenstvo. Ko god da bude na drugoj poziciji, bit će zasluženo. Možda to bude i BiH jer ima dobre individualce, ali se svi mi borimo za prvo, a ne za drugo mjesto", dodao je Fernandes.

Bruno sa svojim Portugalom može "laške" disati. Nakon tri kola, njegova selekcija ima maksimalnih devet bodova i u odličnoj je poziciji kada je borba za odlazak na Euro u pitanju.

S druge strane, BiH hitno treba početi osvajati bodove. Nakon tri kola, ima ih tri, što je šest manje u odnosu na vodeći Portugal te četiri manje u odnosu na drugoplasiranu Slovačku. Te dvije pozicije vode direktno na Evropsko prvenstvo.