Nervozni Portugalac
70

Bruno Fernandes šokirao nesportskim potezom, igrači Barcelone bili su bijesni

N. K.
Igrači Barcelone su stali u odbranu svog saigrača (Foto: EPA-EFE)
Igrači Barcelone su stali u odbranu svog saigrača (Foto: EPA-EFE)
Manchester United se sinoć plasirao u osminu finala Evropske lige nakon što je u dvomeču bio bolji od Barcelone, a osim uspjeha Crvenih vragova, utakmicu je obilježilo i nesportsko ponašanje asistenta prvog gola Brune Fernandesa.

Portugalski veznjak je pola sata prije kraja meča kod rezultata 1:1 imao dosta bezobrazan potez zbog kojeg je na kraju zaradio i žuti karton.

Naime, Fernandes je namjerno napucao loptu u Barceloninog veznjaka Frenkieja de Jonga koji je u tom trenutku ležao na zemlji, dok je prije toga sudija već svirao prekršaj za špansku ekipu.

Portugalac je to ignorisao i punom snagom loptom pogodio De Jonga, nakon čega je nastao totalni haos na terenu jer su igrači Barcelone stali u odbranu svog saigrača.

Fernandes se tada pravio dosta iznenađenim što su igrači Barcelone bili toliko ljuti na njega, a javnu opomenu je dobio i najaktivniji igrač Barcelone u tim momentima Sergi Roberto.

Kompletnu situaciju pogledajte ovdje.

I do kraja utakmice bilo je vrlo žustro i napeto s brojnim prekršajima i žutim kartonima, a United je do pobjedničkog gola i prolaza dalje stigao u 73. minuti kada je zabio Antony.