Službeno
0

Bruno Cesar iz Benfice u Al-Ahli iz Dubaija

Totalsport
Bruno Cesar
Bruno Cesar
Brazilski 24-godišnji nogometaš Bruno Cesar kompletirao je transfer iz Benfice u redove Al-Ahlija iz Dubaija. Detalji ugovora nisu poznati.

Iako nije bio uvijek redovni član udarne Benficine postave, Cesar je ove sezone skupio 16 nastupa u svim takmičenjima. Klub na kraju napušta nakon manje od dvije godine po dolasku iz Corinthiansa.

"Nisam plaćenik, iako je ovo jako dobar ugovor koji će meni i mojoj porodici omogućiti finansijsku stabilnost", rekao je Cesar za portugalsku radiostanicu Renascenca.

"Postoje uvijek dvije strane novčića. Finansijski gledano imat ću puno stabilniji i mirniji život, ali sportski gledano ću se udaljiti od svojih ciljeva, reprezentacije, igranja u Evropi i Ligi prvaka i igranja u nekim od najboljih svjetskih klubova. Ali bit ću dobro, moja će majka biti dobro i to je najvažnije", dodao je igrač koji je u dresu brazilske reprezentacije skupio dva nastupa, od kojih prvi u prijateljskom susretu protiv Gabona krajem 2011. godine.

U novom će klubu Cesar igrati sa nekadašnjim zvijezdama evropskog nogometa poput Brazilca Grafitea i Portugalca Ricarda Quaresme, a najvjerovatnije i sa Argentincem Pablom Aimarom čiji je transfer, također iz Benfice, pred realizacijom.