Nogomet
71

Bruno Akrapović: Amerikanci su kvalitetni, ali ćemo ih pobijediti

Piše: D. B.
Bruno Akrapović
Bruno Akrapović
Bivši reprezentativac BiH i nogometaš Wolfsburga, Mainza, Arminije i Cottbusa, Bruno Akrapović, u razgovoru za portal Klix.ba je rekao da očekuje pobjedu Zmajeva u večerašnjem susretu sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Akrapović smatra da Sjedinjene Američke Države imaju kvalitetnu reprezentaciju, a na Koševu večeras očekuje otvorenu igru i pobjedu Zmajeva.

"Amerika ima izuzetno pokretljivu ekipu, pogotovo u okomitoj igri prema naprijed. Nedavno su pobijedili Njemačku rezultatom 4:3 u prijateljskoj utakmici. Iako su Nijemci nastupili u drugoj postavi, Amerikanci su se pokazali kao dobar tim. Očekujem otvorenu igru na obje strane, ali i pobjedu našeg tima. Moglo bi biti 3:1 za nas", izjavio je Akrapović.

Optimista je i uoči kvalifikacijske utakmice sa Slovačkom te vjeruje da će Zmajevi ostvariti plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

"Prognoziram da ćemo pobijediti Slovake 2:0. Imamo veoma jak tim, najjači do sada i mislim da će to momci potvrditi plasmanom u Brazil. Reprezentacija radi kvalitetno i ozbiljno, a rezultati će biti pravo mjerilo toga", smatra Akrapović.

Dodao je da su lideri ekipe Emir Spahić, Zvjezdan Misimović i Edin Džeko.

Akrapović trenutno obavlja funkciju trenera NK Val iz Splita. Za reprezentaciju BiH je odigrao 18 susreta, a postigao je jedan pogodak i to protiv Izraela.