Ten Hag u problemu
12

Brunina supruga fotografijom iz dnevne sobe zabrinula Unitedove navijače uoči ključne utakmice

N. K.
Bruno Fernandes u procesu oporavka (Foto: Instagram)
Bruno Fernandes u procesu oporavka (Foto: Instagram)
Supruga Brune Fernandesa Ana Pinho objavila je fotografiju portugalske zvijezde sa zaštitnom čizmom i štakama.

Fotografija, objavljena na Aninom Instagram profilu, dolazi samo dan nakon što je Fernandes bio prisiljen izaći s utakmice u kojoj je Manchester Uniteda pobijedio Brighton u polufinalu FA Cupa. Fernandes (28) je povrijedio zglob tokom prvog poluvremena okršaja na Wembleyju.

Borio se do 101. minute, prije nego što ga je zamijenio Wout Weghorst. Prema ESPN-u, Erik ten Hag je razmišljao o vađenju ofanzivnog veznjaka i kad se incident dogodio i tokom poluvremena.

Međutim, sam Fernandes je bio odlučan ostati. Povreda je izazvala strahove da bi mogao propustiti gostovanje kod Tottenhama u četvrtak navečer. A Anin post nije učinio ništa da ukloni te brige.

Na fotografiji se Fernandes može vidjeti kako leži na sofi s podignutom desnom nogom dok nosi potporu za zglob. Na tepihu kraj sofe vide se par štaka i zaštitna čizma. Ana je uz objava napisala: "Punjenje."

Fernandes je viđen kako šepa dok je napuštao Wembley u nedjelju navečer nakon pobjede njegove ekipe poslije boljeg izvođenja penala. Međutim, u toj fazi nije dobio zaštitnu čizmu.

Ključni veznjak sada bi trebao propustiti gostovanje Tottenhamu u četvrtak u ključnom okršaju za mjesto među četiri najbolja u Premiershipu. On je također upitan i za domaću utakmicu s Aston Villom naredne nedjelje.

Menadžer Ten Hag već ima problema s povredama jer je Lisandro Martinez odsutan do kraja sezone, a i njegov kolega štoper Raphael Varane je također van stroja.