Sramotna pjesma
11

Bruka navijača Uniteda: Ismijavali tragediju Liverpoola nakon što su Redsi podržali Ronalda

D. P.
Sramotna pjesma navijača Manchester Uniteda (Foto: Screenshot)
Sramotna pjesma navijača Manchester Uniteda (Foto: Screenshot)
Navijači Manchester Uniteda, kao odraz nemoći, sinoć su odlučili otpjevati sramotnu pjesmu tokom derbija protiv Liverpoola na Anfieldu.

Liverpool je u dvije utakmice ove sezone potpuno ponizio najvećeg rivala Manchester United (0:5 i 4:0), a sinoć United nije mogao zaprijetiti Redsima.

Ipak, na tribinama je bilo nešto uzbudljivije. Pristalice Liverpoola odlučile su se na veliki gest i u sedmoj minuti susreta aplaudirali su u čast rivalskog nogometaša Cristiana Ronalda kojem je preminuo novorođeni sin. To su čak ispratili i pjesmom "You'll never walk alone", odnosno "Nikad nećeš hodati sam".

Međutim, odgovor nemoćnih i rezultatom izrevoltiranih navijača Uniteda bio je sramotan, pa su tako stigle osude na društvenim mrežama.

Pristalice Crvenih đavola u pjesmi su ismijavale najveću nogometnu tragediju u Velikoj Britaniji, čuveni Hillsborough.

"The Sun je bio u pravu, vi ste ubice", odjekivalo je s tribine gdje su bili smješteni navijači Manchester Uniteda sinoć.

Inače, novina The Sun netačno je okrivila navijače Liverpoola za izazivanje najveće tragedije u engleskom sportu kada je poginulo 96 navijača.

Podsjetimo, riječ je o rušenju tribine Leppings Lane na stadionu Hillsborough u Sheffieldu tokom polufinala FA Cupa 1989. godine. Tribina se srušila zbog prenatrpanosti navijačima, a osim 96 poginulih, čak 766 gledalaca je još povrijeđeno.

Nije potrebno govoriti koliko je ogorčenje izazvala pjesma i ismijavanje tragedije na društvenim mrežama. Osim navijača Liverpoola, razočarani su i oni neutralni, ali i pojedini fanovi Uniteda koji su osudili pjesmu svojih kolega s tribina.