Premiership
0

Bruce optužuje Liverpool za nesportsko ponašanje

Totalsport
Steve Bruce (Foto: AP)
Steve Bruce (Foto: AP)
Menadžer nogometaša Sunderlanda Steve Bruce ogorčen je zbog načina na koji je Liverpool na Anfieldu postigao vodeći pogodak na utakmici protiv njegove ekipe u subotnjem susretu 6. kola Premiershipa (2-2).

Sudija je u 5. minuti dosudio slobodni udarac za Sunderland na njegovoj polovini, a gostujući igrač Michael Turner lagano je gurnuo loptu prema svom golmanu Simonu Mignoletu kako bi ovaj izveo prekid. Sasvim je jasno da Turner nije imao namjeru započeti igru, već je očekivao da će to učiniti njegov golman. Međutim, Fernando Torres pojurio je na loptu i potpuno neometan krenuo prema Mignoletu. U punom trku pratio ga je Dirk Kuyt, kojeg je Torres uposlio, a Nizozemac je bez ikakvih problema gurnuo loptu u mrežu.

Sunderlandovi igrači odmah su okružili sudiju Stuarta Attwella koji je, nakon konsultacije sa svojim pomoćnikom, odlučio – priznati pogodak. Protesti igrača Sunderlanda, kao i njihovog menadžera, nisu značili baš ništa...

"Prilično je gorak okus u ustima nakon što vam dosude takav pogodak, koji ni najmanje nije u duhu fair-playa po kojem je ova zemlja poznata. Prvi pogodak Liverpoola je nepravedan i nesportski, te nije u skladu s pravilima igre. Svima na stadionu, čak i najokorjelijim navijačima Liverpoola, bilo je jasno da Michael Turner nije imao nikakvu namjeru izvesti slobodni udarac. Vratio ju je lagano prema našem golmanu, kako bi prekid bio izveden s mjesta odakle je i trebao biti izveden. A to je nekih 20 ili 25 metara otraga u odnosu na mjesto na kojem je Turner gurnuo loptu. Gledao sam u suciju koji je tri ili četiri puta primaknuo zviždaljku ustima kako bi prekinuo akciju Liverpoola, ali na kraju to ipak nije učinio", optužuje Bruce.

Sunderland je kasnije preokrenuo rezultat u svoju prednost 2-1, ali je bod za Liverpool spasio kapiten Steven Gerrard odličnim pogotkom glavom u 64. minuti za konačnih 2-2...