Dobri rezultati
97

Brojni igrači žele igrati za sve popularniju reprezentaciju Kosova

N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometna reprezentacija Kosova je jedno od najvećih iznenađenje kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine budući da se nakon pet kola nalaze na trećem mjestu grupe A iza Engleske i Češke te ispred Bugarske i Crne Gore.

Najveća zvijezda selekcije Kosova je Lazijev veznjak Valon Berisha, a u ekipi ima još nekoliko odličnih nogometaša poput Florenta Hadergjonaja (Huddersfield), Bersanta Celine (Swansea), Florenta Muslije (Hannover), Idriza Voce (Luzern)...

Dobri rezultati privukli su brojne igrače da nastupaju za Kosovo, a predsjednik tamošnjeg Nogometnog saveza Agim Ademi otkrio je kako Elvis Rexhbecaj iz Wolfsburga i Kemal Ademi iz Basela žele obući njihov dres.

Najveće ime među onima koji se nude je kapiten turskog velikana Bešiktaša Necip Uysal, koji ima porodične korijene s Kosova.

Uysal već ima jedan nastup za Tursku, ali kako je to bilo davno bilo sada se radi o promjeni sportskog državljanstva te se čeka odluka FIFA-e.

Inače, Kosovo sredinom oktobra očekuje prijateljska utakmica protiv Gibraltara, a potom kvalifikacioni duel s Crnom Gorom. Godinu će završiti novembarskim susretima protiv Češke i Engleske.