Oduševio sve u klubu
1

Broj 66 koji nosi Alexander-Arnold je pokazatelj kako skromnost i uspjeh idu zajedno

K. H.
Trent Alexander-Arnold (Foto: EPA-EFE)
Trent Alexander-Arnold (Foto: EPA-EFE)
Koordinator Liverpoolovog menadžmenta Lee Radcliffe oduševljen je ponašanjem mladog beka Redsa Trenta Alexander-Arnolda koji nakon svih uspjeha koji je ostvario još uvijek pokazuje da je riječ o skromnom i dobrom momku.

On je rekao da je Arnold pravi pokazatelj kako se treba ponašati jedan mladi igrač koji dobije priliku u prvom timu, na početku njegove karijere u profesionalnom nogometu, ali i nakon što ostvari prve uspjehe.

"Kada mladi igrač stigne iz akademije u prvi tim, s namjerom mu dajemo neki visok broj jer ne želimo da s manjim brojem igrač pomisli da je to odmah zaslužio, ako shvatate šta želim reći. Uvijek mu dajemo neki visok broj jer su tek stigli u ekipu", kazao je Radcliffe.

Nakon toga, on je rekao da Arnold vjerovatno nije svjestan kakav zapravo kvalitet posjeduje te da je, što je najbitnije, čvrsto na nogama i fokusiran na ono što je najbitnije - da pruža igre kakve se od njega očekuju.

"Kada vidite da mladi igrač diže trofej i slavi ga s brojem 66 na leđim, to je čudan osjećaj i zaista ga ne mogu opisati. Čudno je vidjeti da neko nosi tako visok broj i nije nezadovoljan s tim. Neko poput Arnolda je jako sretan što je u prvoj ekipi i ne shvata koliko je zapravo dobar. On ne traži ništa da budem iskren, vjerovatno nije ni znao koliko će njegov broj 66 postati legendaran", istakao je Radcliffe.

ESPN je nedavno izabrao Trenta Alexander-Arnolda za najboljeg beka u historiji Premiershipa, što je izazvalo brojne negativne komentare zbog velike karijere koju je napravio legendarni bek Manchester Uniteda Gary Neville, ali Arnold je posljednjih godina značajno unaprijedio bekovsku poziciju i nema sumnje da su najbolje godine tek pred njim.