Zabilježio brojne odbrane
39

Brkić heroj Zrinjskog protiv Utrechta: Nema razloga za divljenje, vjerujemo u prolazak dalje

D. B.
Ivan Brkić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ivan Brkić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zrinjski je u prvoj utakmici 2. pretkola Evropske lige na gostovanju kod Utrechta remizirao 1:1, a itekako zaslužan za ovaj dobar rezultat je bio golman Plemića Ivan Brkić koji je u izjavi za portal Klix.ba komentarisao ovaj susret i najavio revanš.

Zrinjski je poveo u 34. minuti golom Miljana Govedarice te je imao još prilika za pogotke, no u 61. minuti je izjednačio Kerk na, ispostavilo se na kraju, konačnih 1:1. Međutim, na ovoj utakmici je briljirao golman Plemića Ivan Brkić koji je brojnim fanastičnim reakcijama izluđivao nogometaše Utrechta.

Domaći su uputili 26 udaraca od kojih 13 u okvih gola, ali je Brkić savladan samo jednom.

"Bilo je dosta teško i pretpostavljali smo da će tako i biti, pogotovo jer su vremenske prilike otežavale uslove za igru, bilo je zaista pakleno vruće. Znali smo kakva su ekipa i jedino načinom igre koji smo prikazali je bilo moguće doći do pozitivnog rezultata", izjavio je Brkić.

Za svoje odbrane je dobio brojne pohvale, a nogometaši holandskog tima će ga dugo pamtiti. Ipak, on više ne razmišlja o tome te se okreće narednoj utakmici.

"Kad ovako odradim utakmicu, onda mogu biti zadovoljan, ali taj susret je prošlost i nema tu nekog divljenja. Treba nastaviti raditi i trenirati maksimalno, jer se jedino tako forma može zadržati", rekao je golman Zrinjskog.

Plemići za revanš imaju dobar rezultat te se opravdano nadaju podvigu.

"Jasno je da će biti teško, ali i lakše nego što je bilo na gostovanju. Igramo pred svojim navijačima na svom terenu i ako budemo dali 100 posto, kao i u prvoj utakmici, imamo pravo vjerovati u prolazak dalje", kazao je naš sagovornik.

Ako eliminiše Utrecht, Zrinjski će u 3. pretkolu Evropske lige igrati protiv boljeg iz duela Domžale - Malmo.

"Nema tu puno razlike, Domžale i Malmo su podjednake ekipe, što govori i rezultat njihove prve utakmice (2:2)", završio je Brkić.

Zrinjski i Utrecht igraju revanš 1. augusta u Mostaru.