Velika tuga
290

Britanski mediji: Srce je slomljeno, Mandžukić je ugasio san Engleske

Piše: D. B.
Nogometna reprezentacija Hrvatske je u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji nakon preokreta pobijedila Englesku i plasirala se u finale, a otočki mediji prenose veliko razočarenje.

"Srce je ponovo slomljeno, Engleska je izgubila u polufinalu SP-a. Pokušaj Engleske da dođe do prvog finala Mundijala od 1966. godine okončan je u polufinalu jer je poražena u produžecima od Hrvatske u Moskvi", objavio je BBC.

"Hrvatska je uništila san Engleske na SP-u pobjedom u produžecima rezultatom 2:! na stadionu Lužniki. Engleska je imala početak iz snova pogotkom Kierana Trippiera u 5. minuti iz slobodnog udarca, ali je Hrvatska bila jača u drugom poluvremenu. Perišić je izjednačio u 67. minuti, a potom je Mandžukić slomio srca Engleza u 109. minuti", stoji na naslovnici Guardiana.

"Engleski san na SP-u je završen! Mandžukić je postigao pogodak koji je slomio engleska srca nakon 109. minute, a Hrvatska je nadmašila ekipu koja je 1998. godine osvojila treće mjesto te osigurala mjesto u najvećoj nogometnoj utakmici", navodi Sky Sports.

"Sve je gotovo. Tri lava su van Svjetskog prvenstva u polufinalu koje je nam je slomilo srce. Milioni su počeli sanjati nakon Trippierovog gola u 5. minuti, a nade su uništene u produižecima. Engleska ide kući, suze Engleza su padale u njihovo pivo nakon što su vidjeli kako se Southgateova ekipa pridružuije onima koji su bili blizu godinama", piše na Daily Mailu.