Nogomet
22

Britanski mediji o prokletstvu Aarona Ramseya: Nakon njegovih golova poznati umiru

Klix.ba
Gareth Bale i Aaron Ramsey
Gareth Bale i Aaron Ramsey
Britanski klub Arsenal omiljeni je klub poznatih ličnosti. No, upravo ti obožavatelji strahuju od Aarona Ramseya, odnosno njegovih "kobnih" golova. Ljudi s Otoka vjeruju da svaki put kad on zatrese protivničku mrežu neko od poznatih osoba umre.

Osama bin Laden, Whitney Houston, Steve Jobs, Moamer Gadafi, Robia Williams, Paul Walker - sve su to poznate osobe u svijetu koje su preminule nakon što je Ramsey postigao golove.

U subotu je postigao pogodak za Everton, a u nedjelju je preminuo legendarni britanski režiser, glumac i producent Richard Attenborough. I dok su na početku svi mislili da je riječ o nekoj slučajnosti, sada više ne misle tako. Posljedice njegovih golova nazvali su "Prokletstvo Aarona Ramseya".

"Kada spasite svoj gol od Aarona Ramseya to vam je kao da ste spasili nečiji život", napisao je jedan od fanova na Facebook stranici o nogometašu.

Aaron je već dobio nadimak "smrtonosni Aaron", ali to ga previše ne zabrinjava. On i dalje igra kako najbolje zna. Do sada je postigao 38 golova, a 15 ih se može povezati sa smrću neke poznate osobe.