Nogomet
121

Britanski mediji: Arsenal mora dovesti Džeku, on je idealna "devetka"

Klix.ba
Edin Džeko i Laurent Koscielny: Hoće li sljedeće sezone biti saigrači u Arsenalu? (Foto: AFP)
Edin Džeko i Laurent Koscielny: Hoće li sljedeće sezone biti saigrači u Arsenalu? (Foto: AFP)
Britanski mediji ovih dana najviše se bave transferima pojedinih igrača klubova u Premiershipu. U žiži interesovanja je bh. reprezentativac Edin Džeko, kojeg sve više "guraju" prema Arsenalu.

Nogometni portal Football.co.uk napravio je listu igrača koje Arsene Wenger mora dovesti ovog ljeta ukoliko želi prekinuti dugogodišnju pauzu u osvajanju trofeja.

Za to mu trebaju tri igrača, stoper koji će komandovati odbranom, defanzivni vezni igrač koji će biti osigurač na centru igrališta i klasični napadač kojem nije potrebno mnogo prostora da postigne gol.

Upravo na poziciji "devetke", ovaj portal preporučuje napadača Manchester Cityja Edina Džeku, koji bi trebao zamijeniti Oliviera Girouda, koji je imao solidnu sezonu u dresu Topnika, ali ne i onakvu kakva se od njega očekivala.

U međuvremenu, sve izvjesniji je odlazak Dijamanta sa Etihada, a sve izvjesniji dolazak Edinsona Cavanija iz Napolija.

Džeko je imao veoma malo prilika u toku ove sezone, boreći se za mjesto u startnih 11 sa Kunom Aguerom i Carlosom Tevezom. Međutim, kad bi dobio priliku, itekako bi je iskoristio, piše Football.co.uk. Ukoliko Cavani dođe, odlazak Džeke je siguran, što je idealan rasplet za Arsenal. Upravo Bosanac može biti velika "devetka" Topnika u narednoj sezoni.