Moćna ekipa
12

Britanci izabrali idealnih 11 bez Eura: Pjanić, Srbijanci i norveško čudo

N. K.
Pjanić u duelu sa Sjevernom Irskom (Foto: EPA-EFE)
Pjanić u duelu sa Sjevernom Irskom (Foto: EPA-EFE)
Britanski mediji bavili su se idealnom postavom nogometaša koji će Evropsko prvenstvo gledati putem TV-a, odnosno propustiti Euro zbog loših rezultata svoje reprezentacije.

U idealnom timu u formaciji 4-2-3-1 mjesto je bilo rezervisano samo za jednog bh. reprezentativca – Miralema Pjanića.

Atleticov golman i Slovenac Jan Oblak je na golu zbog godinama fantastičnih partija, što se ne može reći i za njegovu reprezentaciju.

U odbrani su kapiten Evertona Seamus Coleman (Republika Irska), Atleticov štoper Stefan Savić (Crna Gora), Leicesterov Jonny Evans (Sjeverna Irska) i Leedsov Stuart Dallas (Sjeverna Irska).

Zanimljivo da je Dallas prema Britancima dobio prednost u odnosu na našeg Seada Kolašinca (Arsenal) i Aleksandra Kolarova (Inter), bez obzira što su oni veća imena.

U našeg Pjanića u veznom redu su tu još i Srbijanac iz Lazija Sergej Milinković-Savić, Norvežanin iz Real Madrida Martin Odegaard, kao i još jedan Slovenac Josip Iličić iz Atalante.

Napad čine kapiten Ajaxa i Srbijanac Dušan Tadić te norveški tinejdžer iz Borussije Dortmund Erling Haaland.

Inače, njemački Transfermartk je sastavio i listu najskupljih igrača koji neće igrati na Euru, a na vrhu je Oblak čija se vrijednost procjenjuje na 90 miliona eura. Slijede Haaland (80), Milinković-Savić (65), Pjanić (65) i Odegaard (45).