Živi svoj san
89

Britanac (26) dao otkaz na poslu kako bi igrao Football Manager, sada zarađuje duplo više

E. B.
Tom Kelsey
Tom Kelsey
Britanac Tom Kelsey (26) je prošle godine dao otkaz na poslu kako bi igrao Football Manager, a sada živi svoj san i zarađuje duplo više nego što je zarađivao.

Kelsey (26) iz Lincolna je počeo igrati popularnu videoigricu Football Manager 2017. godine, a kako je prolazilo vrijeme, počela ga je privlačiti ideja da mu to postane i profesija.

Radio je u kao zaposlenik suda u Lincolnshireu i zarađivao je oko 2.000 eura mjesečno, otvorio je Youtube kanal, no zbog posla se nije mogao posvetiti igranju i streamanju koliko je to želio.

Stoga se u augustu 2022. godine odlučio na drastičan potez - dao je otkaz na poslu i svu svoju pažnju usmjerio na svoj Youtube kanal i igranje najpoznatije nogometne trenerske simulacije.

Kelsey sada igra Football Manager 40 sati sedmično, njegov Youtube kanal ima više od 120.000 pretplatnika, a mjesečno zarađuje duplo više nego na poslu na kojem je dao otkaz.

"Kad sam počeo, niko ko je objavljivao videe Football Managera nije imao više od 100.000 pretplatnika. Nikad nisam mislio da će se to dogoditi, bilo je ludo", rekao je Kelsey koji je dodao kako ne igra Football Manager kada ne streama jer bi to oduzimalo slobodno vrijeme koje mu je prijeko potrebno.