Serie A
25

Briljantni Napoli šest od šest: Osimhen i Insigne vratili Napolitance na prvo mjesto

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Napolija nastavila je s fantastičnim rezultatima u ovoj sezoni italijanske Serije A, a oni su večeras u meču 6. kola bili bolji od Cagliarija sa 2:0 i tako zadržali stopostotan učinak na početku sezone.

Napolitanci su u prethodna dva kola upisali ubjedljive gostujuće pobjede protiv Sampdorije i Udinesa, obje rezultatom 4:0, a da se nalaze u sjajnoj formi i da imaju čak i šampionske ambicije, pokazali su večeras protiv Cagliarija gdje su rutinski odradili posao.

Već u 11. minuti ekipa Luciana Spallettija je došla u vodstvo, a strijelac gola bio je Osimhen nakon asistencije Zielinskog s desne strane. Bio je ovo četvrti gol za napadača Napolija u ovoj sezoni.

U prvom poluvremenu Napoli je imao još nekoliko opasnih napada, no nije uspio postići gol, a da će osvojiti tri boda i mirno privesti meč kraju bilo je jasno u 57. minuti.

Godin je srušio Osimhena, sudija Piccinini pokazuje na bijelu tačku, a siguran realizator bio je Insigne koji postiže drugi gol za svoj tim i već tada im donosi pobjedu i osvajanje tri boda.

Napoli tako ostaje jedini tim u Seriji A koji je osvojio maksimalnih 18 poena iz prvih šest susreta i naravno, prvi su na tabeli. Drugi je Milan koji ima pet pobjeda i jedan remi, a treći Inter koji ima četiri pobjede i dva remija.

U narednom meču Napoli će igrati protiv Fiorentine u gostima, a Cagliari, koji je nakon ovog poraza ostao na pretposljednjoj 19. poziciji, igra protiv Venezije na svom terenu.

Rezultat i strijelci:

Napoli - Cagliari 2:0 (Osimhen 11', Insigne 57')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore