FIFA
0

Brige zbog kašnjenja radova na stadionima u Brazilu

FENA
Jerome Valcke (Foto: AP)
Jerome Valcke (Foto: AP)
Međunarodna nogometna federacija (FIFA) izrazila je zabrinutost zbog kašnjenja početka radova na stadionima u Brazilu, na kojima će 2014. biti održano svjetsko prvenstvo.

U intervjuu za "GloboEsporte", generalni sekretar FIFA-e Jerome Valcke naglasio je da radovi na većini stadiona još nisu počeli, mada je FIFA odredila ponedjeljak kao rok za početak radova na rekonstrukciji.

"Dobio sam izvještaje koji nisu dobri. Nije samo u pitanju Morumbi (Sao Paulo) ili Maracana (Rio de Janeiro), nego većina stadiona. Rok za početak radova je prošao, a Brazil ne ide u pravom smjeru", izjavio je.

Valcke je naveo da je Južnoafrička Republika također kritizirana zbog kašnjenja s radovima, ali da je situacija u Brazilu mnogo lošija.

"Ljudi su postavljali pitanja u vezi s mogućnostima organiziranja SP-a u Africi, ali Brazil je pokazao da također ima velikih problema", dodao je generalni sekretar FIFA-e.

FIFA još ne razmišlja o mogućnosti oduzimanja domaćinstva Brazilu i u srijedu će poslati tehničku inspekciju na brazilske stadione.