Legenda Bayern Munchena
0

Breitner: Niko nema šanse protiv Barcelone

Totalsport
Paul Breitner
Paul Breitner
Bivša nogometna zvijezda Bayern Munchena Paul Breitner izjavio je da je nemoguće pobijediti ekipu Barcelone čak i da katalonci igraju sa 85 posto svojih mogućnosti.

Breitner ističe da prisutnost igrača kao što su Xavi, Lionel Messi i Andreas Iniesta čini razliku, jer upravo oni inspiriraju ostatak tima da igra na višem nivou koji bez njih ne bi mogli dosegnuti.

"Nemoguće ih je pobijediti pa čak i da igraju na 85 posto svojih mogućnosti. Jednostavno nemate nikakvih šansi protiv njih. Oni igraju nogomet koji je miljama daleko od svih ostalih klubova širom svijeta", rekao je Breitner za njemački TZ.

"Nemoguće je približiti se tom nivou, bar dok su Xavi, Iniesta i Messi tamo, jer oni čine svoje saigrače 20 posto boljima nego što oni zapravo jesu", kaže Nijemac.

Breitner je prokomentarisao i svoj nekadašnji klub za koji smatra da ima velikog potencijala da bar malo smanji očitu razliku između Barcelone i ostatka svijeta.

"Bayern ima ekipu koja još napreduje i moguće je da će se približiti Barceloni barem malo više nego što je to sada situacija. Međutim, ponavljam, da dok su Messi, Xavi i Iniesta u klubu niko nema šanse protiv njih", zaključio je Breitner.

Nijemac je za bavarski klub nastupao u dva navrata, te je u sveukupno devet sezona provedenih u Bayernu postigao 83 pogotka u 255 utakmica. Za reprezentaciju Zapadne Njemačke nastupio je u 48 navrata i postigao 10 pogodaka.