Žestok ritam na treningu
26

"Brdo ubica" uz koje trče igrači Atletico Madrida privuklo veliku pažnju španskih medija

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter/Marca
Foto: Screenshot/Twitter/Marca
Nogometaši Atletico Madrida pripreme za novu sezonu španske La Lige obavljaju u Los Angeles de San Rafaleu, a tamošnja Marca donosi snimak s treninga koji najbolje oslikava žestok ritam koji je trener Diego Simeone sa svojim pomoćnicima nametnuo igračima.

Kako navode iz Marce, za kondicione treninge zadužen je trener profesor Oscar Ortega, a posebno izdvajaju jednu njegovu vježbu, takozvano "brdo ubica", na kojem igrači trče uz nagib od 35 stepeni. Ovu vježbu je, dodaje se, ranije koristio u trening kampovima nogometne reprezentacije Urugvaja i pokazala se kao odlična u fizičkoj pripremi igrača.

Igrači Atletica tokom treninga više puta ponavljaju sprinteve uz ovog brdo, a Marca dodaje da je Ortega jedan od najvećih stručnjaka za fizičku pripremu u nogometu i da je ovo jedan od razloga zašto su Simeoneovi igrači fizički jedni od najspremnijih na svijetu.

Jorgandžije su prošlu sezonu završili na trećem mjestu španske La Lige sa 77 osvojenih bodova te će naredne sezone igrati u Ligi prvaka.

Klub će u narednoj sezoni biti jači za Césara Azpilicuetu, koji je kao slobodan igrač došao iz Chelseaja, Javija Galana iz Celte Vigo i Caglara Söyüncua iz Leicestera.