Copa America
18

Brazilu poništena tri pogotka u remiju s Venecuelom

Autor: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Brazila i Venecuele podijelili su bodove u 2. kolu Copa Americe odigravši utakmicu bez pogodaka, a prosto je nevjerovatno šta su sve doživjeli izabranici selektora Titea tokom 90 minuta nogometa.

Naime, Brazilcima su poništena čak tri pogotka, od čega dva nakon sugestije iz VAR sobe. Čileanski sudija Bascunan je prvi put poništio pogodak krajem prvog poluvremena, kada je dodijelio loptu Venecueli nakon što je Firmino zatresao mrežu. Liverpoolov napadač je prethodno faulirao čuvara i omogućio sebi laganu egzekuciju.

Firmino je ponovo u 60. minuti bio u centru pažnje, jer je nakon udarca Gabriela Jesusa lopta došla do njega. Uslijedio je pas ka Cityjevom napadaču, koji postiže gol, ali je sudija obaviješten da pregleda snimak situacije. Utvrđeno je kako se Firmino nalazio u nedozvoljenoj poziciji po prijemu lopte.

Devet minuta prije kraja meča i Coutinho je zatresao mrežu, ali je čileanski sudija ponovo pozvan da reaguje i pogleda snimak. Još jednom je uslijedio šokantan epilog po Brazilce budući da je pogodak poništen pa promjene rezultata nije bilo.

Brazil je ostao na prvom mjestu grupe A sa četiri osvojena boda iz dvije utakmice, koliko ima i drugoplasirani Peru, dok je Venecuela ostala na dva osvojena boda.