Novi Eduardo da Silva
74

Brazilsko čudo od djeteta Belinho (14) će igrati za Hrvatsku, odbio je poziv iz domovine

E. B.
Belinho
Belinho
Brazilsko čudo od djeteta Belinho (14) je odbilo Brazil i odlučilo je krenuti stopama slavnog Eduarda da Silve, te će u budućnosti igrati za Hrvatsku.
"Belinho je odlučio igrati za hrvatsku reprezentaciju, već je prihvatio poziv Hrvatskog nogometnoga saveza i radi se na tome da dobije hrvatski pasoš. Nadamo se da će to sve biti gotovo do Nove godine. Iako su nas kontaktirali iz Brazilskog nogometnoga saveza, želeći da dječak igra za svoju domovinu, Belinho želi igrati za Hrvatsku. Ovdje mu je lijepo, njegova porodica je sretna, Belinho pohađa OŠ 'Antun Gustav Matoš' na Ravnicama, izvrsno govori hrvatski. Zagreb smatra svojim domom", rekao je čuveni hrvatski menadžer Andy Bara u razgovoru za Večernji list.

Punim imenom Rafael Gomes Cirino, najveći talenat Južne Amerike u 2009. godištu, je spletom tragičnih okolnosti iz Rio de Janeira stigao u Zagreb nakon što je njegov otac poslije smrti supruge poželio napustiti Rio de Janeiro i otvoriti novo životno poglavlje na drugom kraju svijeta.

Misael Cirino tako je uz pomoć Andyja Bare došao u Hrvatsku, privremeno se zaposlio kao građevinac u Novom Vinodolskom, a nakon nekoliko mjeseci za njim je došlo njegovo četvero djece.

Belinha je upisao u nogometni klub u Novom Vinodolskom, a nije dugo trebalo da ga skauti Dinama zapaze i dovedu u slavni klub.

Kako kažu u Dinamu, ukoliko Belinho s 18 godina bude imao ovakve performanse kakve sada ima, ako bude tako dominirao u tom uzrastu, on će biti najskuplji Dinamov igrač ikada.

Vidjet ćemo da li će Belinho krenuti stopama Eduarda da Silve koji je također iz Brazila stigao u Zagreb kao dječak i napravio vrhunsku karijeru, kako na klupskom nivou, tako i u dresu Hrvatske.