Nogomet
0

Brazilski trener novčano kažnjava debele nogometaše

FENA
Peti ovosezonski trener brazilskog nogometnog prvoligaša Vasca da Game Renato Portaluppi objavio je da će novčano kazniti svakog igrača s viškom kilograma, ako ne smršavi do kraja sedmice.

"Igrač uči samo na dva načina: ako izgubi svoje mjesto u prvoj ekipi ili ako ga kazniš!", izjavio je trener Renato, koji je u svojim igračkim danima održavao imidž nesputanog ženskara, a na terenu je zaradio mnogo disciplinskih kazni.

"Igrači jedu mnogo smeća. Svako mora biti na svojoj idealnoj težini do petka ili će biti kažnjen sa 164 dolara za svaki kilogram viška."

Prema brazilskim novinama Globo, šest je igrača koji se bore s viškom kilograma i ne gine im novčana kazna.

Vasco da Gamma nalazi se na 17. mjestu brazilskog prvenstva i do kraja će se sezone boriti za opstanak. Renato je došao na klupu kluba u prošlom kolu i odmah doživio poraz protiv Palmeirasa.

Da Renato nije jedini s radikalnim metodama uvođenja discipline u brazilskoj ligi, dokaz je trener Figueirensea Mario Sergio, koji je odredio da će do kraja prvenstva, 7. decembra, njegova ekipa živjeti u karanteni.

"Izlazimo van tek kad završi prvenstvo. Nema više slobodnih dana za nikoga, uključujući i mene", izjavio je trener Mario Sergio.