|

Brazilski nogometni sudija po noći je žena

Brazilski nogometni sudija po noći je žena
0
T
Totalsport
24.1.2011. u 08:22
22
komentara
0

dijeljenja
Brazilski nogometni sudija po noći je žena
Valerio Fernandes Gama 32-godišnji je brazilski nogometni sudija koji profesionalno sudi utakmice prvenstva savezne države Ceare, na istoku Brazila. Noću, kaže, postaje žena.
"Moje žensko ime je Laleska. Koristim ga samo noću, kada plešem u mom rodnom gradu Beberibeu", izjavio je Fernandes u izjavi za brazilski dnevnik "Folha de Sao Paulo".

Njegovi kolege-sudije i nogometaši kojima sudi znaju za njegove transvestitske i homoseksualne sklonosti.

"Od svih nogometnih sudija koje znam iz Ceare ja sam jedini gay. Niko mi dosad ništa nije predbacio. Svi me poštuju kao da sam dama. Nikad u nogometu nisam doživio diskriminaciju ili predrasude."

Ispričao je Fernandes Gama anegdotu o jednom neočekivanom susretu s igračima lokalnoga nogometnog kluba Ferroviarija, koji su ga presreli i razotkrili u noćnom klubu. Iako je očekivao neugodnu reakciju, ostao je ugodno iznenađen:

"Čestitali su mi na hrabrosti, što se ne bojim profesionalno suditi u nogometu."

U posljednje vrijeme, kaže, sve ga više nogometaša podbada:

"Zbog moje me feminizirane pojave neki zovu gospođicom. Apsurdno je što meni, sad kad znaju što sam, nikad ne govore 'pederu' ili 'kurvin sine', dok tim imenicama redovito vrijeđaju ostale sudije, one heteroseksualnih sklonosti. Najgore s čime prođem, kad donesem odluku koja se ne svidi nekom igraču, je 'zloćko'."

Fernanes ima sedmero braće, od kojih je troje homoseksualaca. U intervjuu nije otkrio da se osjeća transeksualcem.
Prijavi grešku


Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...