Nakon ispadanja na Copa Americi
0

Brazilski nogometni savez podržao Menezesa

Totalsport
Mano Menezes ostaje selektor brazilske nogometne reprezentacije, potvrdili su saopćenjem za javnost iz Brazilskog nogometnog saveza (CBF). Selektoru je lično podršku iskazao predsjednik Ricardo Teixeira, nakon što je Brazil ispao od Paragvaja iz daljeg takmičenja na Copa Americi.

Nazvao je predsjednik selektora mobitelom i rekao mu da nastavlja svoj posao: pripremu reprezentacije za Svjetsko prvenstvio 2014. godine kojem su Brazilci domaćini.

"Nema puno smisla lamentirati o sportskoj nesreći i sreći koju nose penali. Sada smo pri njihovu raspucavanju izgubili, a prije 17 godina na Svjetskom prvenstvu u SAD-u baš na taj način slavili u finalu", stoji u priopćenju CBF-a.

Iz CBF-a su zadovoljni što je selektor pravu priliku dao mladoj napadačkoj osovini Ganso-Neymar-Pato, koja bi trebala nositi Brazilce na Mundijalu za tri godine.

"Pred selektorom je period prijateljskih utakmica na koje se mora koncentrirati. Serija počinje gostovanjem kod Njemačke u Stuttgartu 10. augusta. Nakon te velike utakmice do kraja nas godine čeka još šest prijateljskih mečeva", navodi se također u saopćenju.