Izbacivanje iz ritma
10

Brazilski igrač otkrio "recept" za zaustavljanje Messija: Svi smo ga trebali udariti

K. H.
Melo i Messi u duelu (Foto: AFP)
Melo i Messi u duelu (Foto: AFP)
Brazilski nogometaš Felipe Melo otkrio je način na koji su on i njegovi saigrači iz reprezentacije Brazila pokušali zaustaviti Lionela Messija, a kako je rekao, taktika je bila da ga svaki igrač barem jednom udari.

Melo je rekao da je dogovor između njega i njegovih saigrača bio da udaraju Messija jer nije bilo drugog načina da se napadač Barcelone zaustavi.

"Svaki put kada je Brazil igrao protiv Argentine, mi smo se dogovorili da svako od nas jednom mora grubo startovati i nekako udariti Messija. Da to nismo radili, bilo bi nemoguće zaustaviti ga", kazao je Melo u razgovoru za argentinski list Clarin.

Melo je dalje otkrio da je cilj takve igre bio izbaciti Messija iz ritma, a nakon toga je otkrio njegovo mišljenje o razlici između napadača Barcelone i Cristiana Ronalda.

"Nismo ga željeli povijediti, već samo uništiti njegov ritam kako bi ga iznervirali. To je taktika. Bez obzira na to, on je nevjerovatan igrač, još impresivniji od Ronalda. Cristiano može postići pet pogodaka, ali i Messi također, s tim da on još svojim igračima može uputiti i asistenciju", istakao je Melo.

Melo je za reprezentaciju Brazila igra u periodu od 2009. do 2010. godine, a upisao je 22 nastupa za nacionalni tim.