Nogomet
0

Brazilci se vratili kući

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Avion s brazilskim nogometnim reprezentativcima u ranojutarnjim je satima nedjelje sletio najprije u Rio de Janeiro, a potom ostatak nogometaša prebacio do Sao Paula.

Uprkos razočaravajućem ispadanju u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici, okupljeni navijači na aerodromu u Rio de Janeiru igrače su pozdravili pljeskom, pa tako i golmana Julija Cesara te stopera Juana.

"Vrlo sam uzbuđen. Zahvaljujem navijačima. Mislim da je ova reakcija plod našega troipogodišnjega teškog rada. Mislim da smo vlastitim zalaganjem spasili ljubav navijača prema nacionalnoj ekipi", izjavio je Cesar, najveći krivac za ispadanje Brazila s takmičenja zbog pacerskog gola primljenog protiv Holanđana u trenucima kada je Brazil vodio 1-0. Završilo je, kao što znamo, 2-1 za "oranje".

Cesar se od navrlih navijača nakon izjave jedva probio do unutrašnjosti automobila u kojem ga je čekala majka. Nekoliko navijača pružilo mu je ruku. Potom je zaplakao u majčinom zagrljaju.

Igrači koji su otputovali za Sao Paulo, ne računajući one koji su otišli presjesti na druge linije prema svojim kućama, nisu došli u doticaj s navijačima, već su napustili aerodrom preko alternativnih izlaza.

Selektor Carlos Dunga presjeo je na let za Porto Alegre, gdje živi s porodicom.