Ludi za nogometom
0

Brazilci se naslađuju mukama Argentine

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Brazilci su, poznato je, ludi za nogometom. U južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo podjednako ih raduju pobjede njihove selekcije i nevolje najljućih rivala Argentinaca.

Brazil je u tim kvalifikacijama izgubio samo jednu utakmicu, još u junu prošle godine u gostima kod Paragvaja. Nakon toga je upisao 11 utakmica bez poraza, odnosno pet pobjeda u nizu, te je lakoćom osigurao nastup na Svjetskom prvenstvu sljedeće godine u Južnoafričkoj Republici.

No, potpuno suprotna situacija je u taboru Argentine, najvećeg rivala Brazila, kojeg vodi Diego Armando Maradona. Pod njegovim vodstvom su "gauči" pretrpjeli već četiri poraza, te tri u nizu u zadnja tri kola! Nakon sramotnog debakla 6-1 na gostovanju kod Bolivije u martu ove godine, te teške pobjede kod kuće 1-0 protiv Kolumbije, Maradonina vrsta nanizala je tri poraza, 2-0 u gostima kod Ekvadora, 3-1 u Rosariju protiv Brazila i 1-0 u gostima kod Paragvaja...

"Potpuni užitak"!

Takav je naslov raspalio brazilski sportski dnevnik Lance dan nakon pobjede Brazila protiv Čilea 4-2 bez Kake, Lucija, Luisa Fabiana i Robinha, ali i poraza Argentine u istome danu protiv Paragvaja.

"Sa spoznajom da su već osigurali Svjetsko prvenstvo, Brazilci su uživali u pobjedi nad Čileom i još jednom porazu Argentine", piše Lance.

  • Ovako bi trebalo uvijek biti, Brazil na vrhu, a Argentina u nevoljama - kaže 51-godišnji navijač Brazila Manuel Mauricio.

Iako nisu uvijek blistali, posljednjim nastupima su brazilski nogometaši opet postali veliki miljenici nacije, a selektor Dunga je čovjek kojem se sada vjeruje, iako nije uvijek bilo tako. Čak se i predsjednik Brazila Luiz Inacio Lula da Silva, osvjedočeni ljubitelj nogometa, pohvalno izrazio o Dungi, iako je uvijek bio njegov najžešći kritičar:

  • Dunga je na pravom putu, sada napokon gledamo ekipu koja izgleda kao reprezentacija Brazila - rekao je predsjednik.